marian morar
m install
nello construct

Andrei Suciu, curios să afle ce știe Primăria despre ”documentele dispărute” în legătură cu Zoo Turda!

zamblau eugen

Andrei Suciu, în calitate de președinte al Asociației T9, a solicitat Primăriei Turda să-i transmită unele informații privind documentele care lipsesc din instituție cu privire la Parcul Zoologic Turda. Andrei Suciu, fost angajat al Primăriei, care a făcut parte dintr-o comisie de inventariere a ”investiției”, care a relevat jaful care s-a produs acolo (de care Andrei Suciu a refuzat să vorbească!), a susținut că va vorbi despre ceea ce știe numai în momentul în care jurnaliștii îi vor prezenta documente. Ca și cum ar fi știut că acestea au dispărut din Primărie!

 

Andrei Suciu vrea să afle ”ce documente referitoare la parcul Zoologic lipsesc din Primăria Turda”, ”care este data la care a fost descoperită dispariția documentelor”, ”cine a descoperit dispariția documentelor” și dacă ”au fost sesizate autoritățile competente” despre acest lucru.

Nu este exclus ca interesul său pe această temă să aibă legătură tocmai cu implicarea sa în Jaful de la Zoo Turda, respectiv prin faptul că a tăinuit informațiile privind neregulile constatate în urma inventarului la care a participat activ (a susținut că ”a făcut capetele de tabel” etc), știut fiind faptul că el a spus că ”vorbește” despre neregulile de la Zoo Turda numai dacă jurnaliștii îi prezintă ”documente”.

Surpriza imensă pentru Andrei Suciu a fost în vara anului 2017, când la o conferință de presă, TurdaNews i-a prezentat chiar inventarul pe care l-a semnat și la care a participat și din care reieșeau grave nereguli, cum ar fi plata unor lucrări neexecutate! Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au declarat că Andrei Suciu era ferm convis că aceste documente s-au ”pierdut” și de aici era siguranța sa că nu va vorbi, pentru că nimeni nu-i poate arăta documentele semnate chiar de el!

În august 2017, Andrei Suciu a spus că nu vrea să se stabilească vinovați cu privire la ceea ce s-a întâmplat acolo. Vezi cum s-a eschivat Andrei Suciu în august 2017, spunând că în aprilie 2018 va vorbi despre neregulile de la Zoo Turda (de care știa, dar nu a mai vorbit niciodată despre ele, deși termenul lunii aprilie 2018 a trecut de mult!) și care a fost reacția sa, în momentul în care i s-au prezentat documentele care-l incriminau:

Eschivele lui Andrei Suciu…

Andrei Suciu a susținut că din inventarul la care a participat nu rezultau informații de genul acelora în care apăreau lucrări neexecutate, dar plătite. Probabil, asta era apărarea în ideea în care documentul inventarului nu ar fi existat. Luându-l pe ”nu-mi aduc aminte” în brațe, Andrei Suciu a fost pus în fața faptului împlinit, prezentându-i-se exact documentul la care făcea referire că ”nu-și aduce aminte”, condiționând că prezentarea publică a acestui document îl va face să vorbească ”orice” pe acest subiect.

Iar după ce i s-a prezentat documentul, lui și colegilor săi din T9 prezenți la întâlnirea cu presa (Emil Turdeanu și Dănuț Pop), a început tot felul de justificări penibile, având în vedere că din documentul semnat și de el rezultă, fără nici o umbră de îndoială, că în acest inventar se face referire și la lucrări neexecutate, dar care au fost plătite cu bani de la bugetul local! A zis că el a adăugat doar o coloană la un tabel existent, pentru ca apoi să spună că el a făcut tabelul. A spus că acele informații (lucrări neexecutate, dar plătite!) nu sunt de natură penală, deși pentru orice om cu puțin bun simț este evident acest lucru (inclusiv pentru DNA, care cercetează aceste fapte de natură penală). A spus că scopul inventarului era să se continue lucrările, când de fapt inventarul era folosit pentru a pune în cârca Romabelt neregulile produse în ceea ce am numit Jaful de la Zoo Turda.

Avem documentul pe care Andrei Suciu îl credea ”pierdut”!

Pentru cei interesați, prezentăm o filă din acest document, din care se vede fără nici o umbră de îndoială că Andrei Suciu luase cunoștință despre lucrări neexecutate, dar decontate!

Cam asta a fost poziția lui Andrei Suciu, care a promis că ”spune orice”, atunci când i se va prezenta inventarul pe care l-a semnat (promisiune făcută înainte de a ști că îi voi prezenta acest material), pentru ca apoi s-o ”lălăie”, încercând să facă ambiguu inclusiv un document care este mai mult decât clar! Din acest motiv, poziția sa pare mai degrabă a unei persoane implicate în ascunderea informațiilor despre ceea ce s-a produs acolo și cu privire la vinovații pentru acest jaf de proporții (conform estimărilor, circa 2,4 milioane de lei!).

Banii… au dispărut! Zoo Turda a rămas neterminat!

Vă reamintim că inspectorii fiscali de la Curtea de Conturi au descoperit un adevărat jaf la Zoo Turda, unde lucrările au început în 2010 și trebuiau terminate de mult timp. Practic, s-a constatat că s-au făcut plăți din bugetul local, pentru lucrări neexecutate, în valoare de circa 18 miliarde de lei! După ce s-au făcut plățile, societatea Benzot Har, beneficiara banilor, a intrat în insolvență/faliment, iar banii pur și simplu au dispărut! DNA are un dosar penal pe tema jafului de la Zoo.

Andrei Suciu, fost angajat al Primăriei Turda, a făcut parte dintr-o comisie de inventariere, care a stabilit ce lucrări s-au executat și ce lucrări nu s-au executat. Însă, refuză să ofere orice detalii despre neregulile pe care le-a constatat. Unele persoane susțin că Andrei Suciu ar fi făcut un jurământ de tăcere, iar încrâncenarea cu care își ține gura închisă pe această temă ridică serioase semne de întrebare asupra adevăratelor motive care stau în spatele tăcerii sale.

Vezi mai jos documentul care confirmă interesul lui Andrei Suciu de a ști ce documente sunt dispărute, cine și când a constatat asta și dacă au fost anunțate organele abilitate:

52989672 2273886672858249 8205912052712079360 n

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2