m install
petlinii
nello construct

Joi seara turdenii sunt invitați la o comedie savuroasă (VIDEO/FOTO)

floris

De la ora 19 pe scena Teatrului Aureliu Manea are loc premierea piesei „Gelozie mon amour” în regia lui Radu Botar.

Prezentarea spectacolului a avut loc astăzi în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care regizorul Radu Botar a împărtășit câteva din gândurile sale vis-a-vis de creația artistică, s-au prezentat scurte secvențe din piesă, totul pentru a face cât mai atractivă oferta teatrală.

Spectacolul are o durată de aproape două ore având următoarea distribuție: Cornel MIRON, Raluca EREMEI-BÎRZA, Maria SALCĂ, Ioan Alexandru SAVU, Ginuc CRIȘAN.

Scenografie: Dan FELECAN. Asistent regie: Valentin ONCU.

”Încercăm să facem un spectacol simplu, cinstit, deloc contorsionat, curat, direct, în lumină, spre a dărui spectatorului zâmbetul neforţat, sincer, din inimă, printr-un haz de necaz, ironie şi autoironie, prin sinceritatea şi claritatea vorbei, prin subînţelesul subtil al tăcerii. Dacă se va şi izbucni într-un hohot de râs, din când în când, dincolo de surâs, cu atât mai bine. Înseamnă că încă totul mai are un rost şi o voie bună în viaţa asta. Nimic mai mult” Este mesajul regizorului Radu Botar aflat la prima colaborare cu noul colectiv al teatrului din Turda.

Pentru cei care nu „prind” premiera de mâine seară, piesa de teatru se va rejuca pe 1 Iunie de la ora 19 pe municipalul turdean.

La revenirea actorului și regizorului Radu Botar la Turda acesta a declarat într-un interviu acordat presei locale că „teatrul, această instituţie profesionistă de cultură, născută în anul 1948, nu este a unui om, sau a unui grup de oameni. Teatrul este al cetăţii! Ar fi păcat ca această „insulă de creaţie” să se scufunde, după ce alţii s-au străduit, de-a lungul timpului, să o menţină pe „linia de plutire”.

… Cu alte cuvinte susținem teatrul și activitățile culturale din Turda luând parte la ceea ce un grup de oameni fac zi de zi, oferind un produs de calitate pentru minte, inimă și suflet.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: